פסטה שרימפ הכרמל של השף אמיל

מתכון ל-4 מנות:

20 יחידות שרימפס נקי, עדיף לבקש משבתאי טייגר קריסטל או ג׳מבו - לרכישה >>
חצי כוס יין לבן
50 גרם חמאה
400 גרם פסטה מסוג ספגטיני
צרור בזיליקום
צרור עירית 
20 עגבניות שרי
2 בצלים סגולים גדולים
צרור אורוגולה
לימון
חצי פלפל חריף
ראש שום
שמן זית 
מלח פלפל


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות
מרתיחים סיר גדול עם לפחות 5 ליטר מים והרבה מלח( המים צריכים להיות מלוחים כמו מלח ים) 
⁃ חותכים הבצלים לחצי ומשמנים היטב את הצד השטוח ומכניסים לתנור ל45 דקות כשהוא מונח על הצד השטוח שלו
⁃ מקלפים את השום לשיניים משמנים היטב ועוטפים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות
⁃ חותכים את עגבניות השרי לחצי 
⁃ קוצצים את האורוגולה הפלפל החריף והעירית דק דק
⁃ מכניסים את הפסטה למים בלי מכסה ומבשלים לפי הוראות היצרן בזמן שהפסטה במים מתחילים להכין את הרוטב והשרימפס , בפסטה יש חוק חשוב הרוטב מחכה לפסטה ולא להפך.
⁃ צורבים את השרימפס על מחבת ברזל לוהטת עם מעט שמן זית עד שהם מאדימים משני הצדדים מוסיפים את החמאה ואת היין הלבן ומבשלים ביחד עד שהרוטב מסמיך ומצטמצטם וכמו עוטף את השרימפס.
⁃ כשהפסטה מוכנה אין צורן לסנן מעבירים אותה עם מלקחיים ישר למחבת עם השרימפס היין והחמאה ומקפיצים ביחד מוסיפים את שאר הירוקים הבצל השום ואוכלים ואומרים כמה מרגש זה שרימפס טרי.

 

המתכון באדיבות השף אמיל https://www.instagram.com/emilpekarsky

 


למתכון הקודם למתכון הבא