קלאמרי צרוב, שומר, אפרסקים, תרד תורכי וריקוטה

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל"
חומרים ל-4 מנות:
  • 12 יח' קלאמרי טרי נקי ומופרד (ראש וגוף)  לרכישה >>
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 צרור תרד תורכי מנוקה מגבעולים
  • 5 שיני שום קונפי (או 3 שיני שום קצוצות)
  • ½ צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1שומר חצוי ופרוס לאורך דק, מושרה במיץ מלימון אחד ומלח גס
  • 4 חצאי אפרסקים בסירופ, חתוכים לרבעים
  • 5 כפות ריקוטה
  • 1 חופן עלי נענע
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 אפרסקים פרוסים, צרובים
אופן ההכנה:
  • מכינים את הקלאמרי לצלייה - חורצים בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את גופי הקלאמרי במרווחים של 1 ס"מ. כאילו חותכים לטבעות אבל מגיעים עד אמצע הדרך
  • מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים
  • במקביל מלהיטים מחבת גדולה.
  • כשהפלנצ'ה לוהטת, משמנים בכף שמן זית ומניחים את גופי הקלאמרי, מפזרים ½ כפית מלח גס ומעט פלפל שחור. 
  • צורבים  2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  • כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלאמרי לפלאנצ'ה.
  • במקביל –יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת החמה, מניחים את התרד, שום, צ'ילי, מלח גס ופלפל, (מקפיצים דקה) זהירות שהשום לא יישרף 
  • מעבירים את הקלאמרי למחבת, סוחטים מעל מיץ לימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים.
  • מכבים את האש ומוסיפים למחבת שומר (ללא הנוזלים) ואפרסקים, מתקנים תיבול במידת הצורך, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים ענני ריקוטה ונענע מעל ומגישים.
הבנות בפייסבוק: https://www.facebook.com/habanot.ky/

למתכון הקודם למתכון הבא