מתכון ל-4 מנות
מצרכים:
2 דג דניס מפולטים ל-4 פילטים - לרכישה >>
כרובית בינונית
12 עגבניות שרי
חציל בינוני
2 בצלים סגולים
100 גרם לבנה עיזים
ראש שום
שמן זית
מלח פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות
מרתיחים מים בסיר בכמות שיכולה להכיל כרובית עם 3 כפות מלח
מכניסים למים הרותחים את הכרובית שלמה ל 10 דקות
עושים שלושה חריצים בחציל ומכניסים לתנור ל-45 דקות
חותכים את הבצל לחצי עם הקליפה משמנים את הצד השטוח שלו ומניחים אותו על הצד השטוח על מגש עם נייר אפייה ל-45 דקות (כשהוא מוכן יש להפריד אותו מהקליפה)
מקלפים את שיני השום משמנים אותם היטב ועוטפים בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור ל-30 דקות
מכניסים את עגבניות השרי ל-20 דקות בתנור
את הכרובית יש לשמן היטב בשמן זית ולפנק במלח פלפל בלי לפחד היא צריכה להיות בתנור עד שקצותיה נחרכי.
כשכל הירקות מוכנים יש לסדר אותם כמו בתמונה או לפי ראות עינכם בצלחת יש להניח כף נדיבה דל לבנה במקום שאליו אתם מייעדים את הדג
הזליפו שמן זית על הדגים כשעורם כלפי מטה ופזרו מלח ופלפל בנדיבות
חממו מחבת עם עדיפות למחבת ברזל כבדה אך ממש לא חובה, כשהמחבת חמה פזרו מעט שמן והניחו את הדגים כשעור כלפי מטה, (בשלב זה יש טיפ שיעזור לכם לצרוב את הדג בצורה מושלמת: בעזרת מחבת ללחוץ על הדגים מלמעלה באמצעות הפעולה הזאת אתם בעצם מוודאים שכל העור של הדג נוגע במחבת, הדגים לא מתקפלים כתוצאה ממגע החום ועור ייצא לכם קריספי ומרגש)
לאחר כ-2 דקות אפשר להפוך את הדגים ולתת להם עוד 2 דקות על הצד של הבשר שלהם (בלי הלחיצה של המחבת הנוספת)
כשהדג מוכן לפי מידת העשיה האהובה עליכם, מניחים את הפילה מעל הלבנה בצלחת, מזלפים מעל הכול קצת שמן זית ובתיאבון
מתכון באדיבות השף אמיל - https://www.instagram.com/emilpekarsky