שקשוקת לוקוס, חצילים, עגבניות וזיתי טאסוס
מתכון ל-4 סועדים
מצרכים לשקשוקה
- 400 גרם פילה לוקוס לרכישה נקי מאדרות וחתוך למנות של 50 גרם כל אחת
- שליש כוס שמן זית
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- שליש כוס שמן זית
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 8 שני שום קלופים וחתוכים לחצי
- 16 זיתי טאסוס מגולענים
- 100 גרם כוסברה חתוכה גס
- 4 ביצים טריות
- 4 פרוסות חציל
- 1 כף פפריקה מעושנת
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית כמון
- 16 זיתי טאסוס מגולענים
- 100 גרם כוסברה חתוכה גס
- 4 ביצים טריות
- 4 פרוסות חציל
- 1 כף פפריקה מעושנת
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית כמון
- פלפל שחור גרוס
- מלח ים
*אפשר להוסיף תערובת תבלינים מוכנה של נפטון
אופן ההכנה
מעלים מחבת על להבה ומתחילים להוסיף את המצרכים לאידוי לפי הסדר הבא
- מוסיפים שמן זית ומתחילים באידוי של השום והעגבניות עד להתאדות הנוזלים.
- מפזרים זיתי טאסוס, כוסברה ואת התבלינים ומערבבים היטב.
- מתבלים חצילים במלח, פלפל ושמן זית ומניחים על הגריל עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- מעבירים את החצילים אל המחבת עם העגבניות ומבשלים כדקה.
- מוסיפים אל המחבת 8 נתחים של לוקוס, שוברים 4 ביצים טריות (אפשר להוסיף יותר בהתאם לכמות הסועדים) ומתבלים במעט מלח גס מלמעלה
- מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
בתיאבון
המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה
https://www.chefcharlie.co.il/