פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית

פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית מוגש על סלט איטריות שעועית קר ברוטב סויה מתקתק

מאת צ'רלי פדידה - קטרינט צ׳רלי ארט

 

מצרכים ל 4 מנות

עבור הדג:

800 גרם פילה סלמון לרכישה חתוך לנתחים של 200 גרם

4 כפות שמן קנולה

מלח גס

פלפל גרוס

 

עבור האיטריות:

חבילת איטריות שעועית (400 גרם)

¼  פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

¼  פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

¼  בצל חתוך לרצועות דקות

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות

כף כוסברה קצוצה

כפית שמן שומשום

 

עבור רוטב לסלט האיטריות:

1/3  כוס יין לבן יבש

¼ כוס רוטב סויה

2 כפות דבש

כפית ג'ינג'ר קצוץ

½ כפית פלפל שאטה חריף

כף קורנפלור מומס היטב ב 1/3 כוס מים קרים

 

אופן ההכנה:

לדג: 
מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון), הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.

מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

אופים במשך כ 5 דקות בתנור.

 

לסלט האיטריות:

מרתיחים סיר עם מים, מסירים מהאש ומכניסים את האיטריות למשך 5 דקות. מסנננים  ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם.

 

להכנת הרוטב:

בסיר קטן מרתיחים יין לבן, ג'ינג'ר, דבש ופלפל שאטה, כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.

יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב, תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.

 

המלצת הגשה

בצלחת קעורה מניחים תלולית סלט איטריות ומעל את הסלמון ומגישים מיד.

 

בתאבון!!


למתכון הקודם למתכון הבא