שווארמה ים בתיבול פירי-פירי

מתכון שווארמה-ים באדיבות אלון פלד

תערובת פירי פירי ביתית

ה"פירי פירי" הוא רוטב חמוץ חריף שמקורו באפריקה. לרוב הוא משמש לתיבול עוף ובשר אך במקרה זה הוא הולך מעולה עם תערובת דגים קצוצה. הרוטב נותן טעם עשיר ומיוחד ועושה את תערובת הדגים לעסיסית במיוחד.

אופן הכנת פירי פירי:

  • כף ג'ינגר טחון
  • כף הל טחון
  • כף אבקת בצל
  • כף אבקת שום
  • כף אורגנו יבש
  • חצי כף מלח
  • חצי כף קאיין טחון 

לערבב היטב את תערובת התבלינים.

לתבל את תערובת הדגים הקצוצה בתבלין הפירי פירי ולהוסיף מעט מלח.

לטגן במחבת בצל חתוך דק בשמן זית עד השחמה.

להוסיף את תערובת הדגים המתובלת ולהוסיף מלח לפי הטעם.

 

מומלץ להגיש על טורטיה עם סלטים ורטבים אהובים.

אלון פלד בפייסבוק: https://www.facebook.com/alon.peled.7

 

לרכישה 500 גרם של תערובת דגים ל 4 מנות


למתכון הקודם למתכון הבא