ברבוניות בציפוי פריך של קשיו וצ׳לי מתכון

ברבוניות בציפוי פריך של קשיו וצ׳לי באדיבות השף צ'רלי פדידה   

מצרכים ל 2 סועדים:

עבור הברבוניות:

  • 12 פילה ברבונייה  לרכישה נקיים מאדרות וקשקשים .  
  • 150 גרם קשיו
  • חצי פלפל צ׳ילי אדום וחריף
  • 1 ביצים
  • כף קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • שום גבישי דק של תבליני נפטון
  • מלח ים גרוס של נפטון

מצרכים עבור הרוטב:

  • 150 מ״ל יוגורט עזים
  • 1כף בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית בצל שלוט קצוץ דק
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף נענע קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפון מיץ לימון טרי
  • מלח לפי הטעם    

 

אופן הכנת הבלילה עבור הדגים  

שלב ראשון:

מערבבים בקערה באמצעות מטרפה את הקמח, אבקת אפייה, ביצה ואת השום הגבישי עד להתאחדות. במידה והמסה מעט סמיכה יש להוסיף מים קרים עד לקבלת המרקם הנכון. חשוב מאוד להגיע למרקם של טחינה אך מעט סמיך יותר.
לאחר מכן שומרים במקרר עד לשימוש.

 

שלב שני:

כותשים במכתש קשיו, צ׳ילי חריף עד למצב גרוס ומניחים בצד.

שלב שלישי:

מסדרים מולנו את שלושת המרכיבים שהכנו מראש:
ברבוניות, קשיו גרוס ובלילה לציפוי.
מתבלים את הברבוניות במעט מלח וטובלים בבלילה - אוחזים בקצה הדג מוציאים מהבלילה ומעבירים אל הקשיו ומצפים משני הצדדים.
מטגנים עד לצבע זהוב ויפה ומניחים על גבי נייר סופג.

    אופן הכנת רוטב יוגורט

    מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב ומשלימים תיבול במעט מלח.  

       

      מסדרים את הברבוניות המטוגנות על גבי צלחת הגשה ויוצקים מעט רוטב יוגורט.

       

      בתאבון!

      באדיבות השף צ'רלי פדידה 

      www.chefcharlie.co.il

      www.instagram.com/chef_charliefadida


      למתכון הקודם למתכון הבא